23 Aralık 2013 Pazartesi

Düğün Dernek


                                  Vizyon Tarihi (1s 46dk
                               Yönetmen:
                                Oyuncular:Ahmet KuralMurat CemcirRasim Öztekin
                    TürKomedi

İnsan komedi izlemek istiyor gerçekten de ara sıra. Ancak izlemeden, her defasında ben şu kaygıya kapılmıyor değilim: "Ya sırtını küfüre dayayan ucuz bir komedi ise?" Malumunuz, böyle güldüren film sayımız hiç de az değil.


"Düğün Dernek"  için gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; dayanağı salt "argo" değil. Zira filmlerdeki bu basitlik beni çok rahatsız eder. 

Oyunculuklar için söylenecek tek söz, her bir oyuncuya ayrı ayrı "kocaman kocaman tebrikler!" olabilir. Özellikle "Ahmet Kural" mimiklerini kullanmada tam bir usta şüphesiz. Tarık'ın annesini oynayan "Devrim Yakut"un da hakkını teslim etmek gerek. Filmde öne çıkan kadın oyuncu olmuş kendisi.

Güldürebilmek zor bir iş gerçekten de. Güldürürken gülünç olmamak daha bi zor sanki. "Düğün Dernek" güldürebiliyor bence.

Fazla bir derinlik yaratmadan (hoş olmasına da çok gerek yok zaten), hedeflenen kitlenin geniş tutulup, keyifli vakit geçirten bir "gişe" filmi olduğunu söylesem doğru olur diye düşünüyorum. Zira; finalde, devamının (sünnet düğünü ile) çekileceğinin sinyallerini vererek bu durumu tasdiklemiş de oluyorlar bence.

İyi seyirler...

19 Aralık 2013 Perşembe

Şaşıramamak!

Severek takip ettiğim blogcanlardan sevgili "ezgi", gündemdeki son iğrençliklere değindiği şu postunda tam da "cuk" bir alıntı yapmış Tevfik Fikret'ten:

"tevfik fikret'in "han-ı yağma" şiirinde de dediği gibi:

"yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, 

doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!"

Ben artık sinirlenemiyorum bile böyle olaylar karşısında. Duyarsızlaşıyorum giderek demek ki. Artık şaşırmadığımdan belki de. Yazıp oynuyorlar, bizlere de izlemek düşüyor. Figüranlık bile vermiyorlar. 

16 Aralık 2013 Pazartesi

Maket Köy

Güneşten rahatsız olmadığım tek zamanlar, soğuk kış günlerinde yüzünü gösterdiği günler desem abartmış olmam. Zira yaz mevsiminden ne derece hazzetmediğimi ara ara paylaşmış olmalıyım sizlerle. Sonuç olarak, şu aralar soğuk günlerin mutluluğunu yaşıyorum sevgili blogcanlar. Tek derdim, tüm İzmirliler gibi, "kar"a olan özlemimiz:( 

İşte böyle bir Pazar günüydü dün. Soğuk ama dondurmuyor, güneş selamlıyor bizi ama yakmıyor... İkisi de kararında yani :) 

Ne zamandır görmek istediğimiz bir yeri görmenin vaktiymiş demek ki; ve işte dünkü gezmelerimizin en keyifli kısmını oluşturan "Maket Köy"den sevimli görüntüler:







İlginç bir hikayesi var bu minyatür köyün. Emekli öğretmen Ayhan Çetin, eşiyle beraber kendi büyüdüğü köyün hikayelerini taşımış buraya. Günümüzde kaybolan meslekler (nalbant, kalaycı, semerci vb...) burada hala yaşamaktalar. Bu arada yukarıda paylaştığım resimler fotoğraf çekimine izin verilen, bahçedeki, kısımdan. Bir de içeride sergilenen ve fotoğraflayamadığımız bölümdekiler var ki, hangi sözcüğü seçsem anlatmakta yetersiz olacağım. Mini mini kompozisyonlarda herşey ama herşey düşünülmüş gerçekten. Köy düğünleri, kız kaçırma, asker uğurlama gibi sosyal etkinliklerden tutun da günlük işlere varana kadar... Ancak, o duyguyu size geçirmem sahiden de imkansız. Maket, heykel ve resim sanatının özgün yorumunu oluşturan bu çalışmalarda figürler ve resimleri Ayhan öğretmen, kıyafetler ve aksesuarları da eşi Nazmiye hanım yap(mış). Buradan, eğitime gönül vermiş bu iki yaratıcı insana "Emeklerinize sağlık"  demek istiyorum müsaadenizle sevgili dostlar. 

Ben derim ki; buraya yolunuzu düşürmeniz gerekir. İşte yol tarifi: Pamucak yol ayrımından 300 metre ileride, "Maket Köy" totemiyle karşılaşıyorsunuz. İşte orası :)

Meraklılarına da daha fazla ayrıntı: http://www.maketkoy.com/tr

Sevgiler...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...