23 Aralık 2011 Cuma

Müdüre Hanım Ben Doktorum Ama...

   Yapılacak işlemlerinde kullanılacak belgeleri işitince çılgına dönen doktor hanım alışıldığı üzre yetkili ile görüşmek ister. Müdür yardımcımıza "Bakın Müdüre Hanım, ben doktorum" şeklinde başlayan ve karşısındakinin araya girmesine fırsat tanımamacasına monolog şeklinde anlamsız cümleleri karşısında zaten işi başından aşkın olan yetkili kişimiz  şöyle girer söze:



    "Öncelikle mesleğinizin bizim işimizle hiç mi hiç alakası yok"
Gerisini hatırlamıyorum, bu kadarını duyunca derin bir oh çektim ve doktor hanımın gökkuşağındaki renkleri sırasıyla alan suratını görmek bana yetti. 
   İş hayatına atıldığımdan beri karşılaştığım bir manzaradır. Ne çok seviyoruz kendimizden çok ünvanlarımız konuşsun. Zora geldi mi hemen "Ben Emekli Albayım" yok efendim "Hakimin eşiyim." Kapılardan içerilere ünvanların/selamların/telefonların girmesi durumu var bi de beni delirme noktasına getiren...Zaten olacak bi iştir, hani zorlasan da on dakikalıktır ama vatandaş işi olmayacak kanısı ile "Bölge müdürünün selamını getirdim." der evraklarını verirken. Daha o yolda iken ilgili kurum aranmıştır zaten özel ilgi-alaka-sevgi-şevkat gösterilsin gibilerinden. Nasıl bir ülkede yaşamaktayız ne memuruna güvenir olmuşuz ne devletine. Hep işimi  uzatıyorlar, zora koşuyorlar, zorluk çıkarıyorlar kanaati...Herkes stres topu...Of-of-of yani oooooooooof!!! İyki Cuma bugün, yarın kimsenin yüzünü göresim kalmadı. Bu şartlar altında kariyer planımın en tepe noktasında EV HANIMI olmak var. Ya Rab şu yılbaşında piyango bana vurdu mu basıvercem istifamı, kararım karardır!!!

5 yorum:

  1. Benim kariyer planında işe başladığımdan beri var ev hanımlığı:)

    YanıtlaSil
  2. sevgili zeze,
    öyle güzel bir (aslında birden çok) noktaya parmak basmışsın ki!!!
    öncelikle, toplumumuzdaki "araya adam sokmacılık" benim de nefret ettiğim bir şey. öyle alışılmış ki...
    onun dışında, iş ve işleyiş bellidir ve karşındaki vatandaş her kimse o yapılacaktır.. ama "bi yolu yok mu?"lar başlar. olsa niye yapılmasın ki zaten?
    bu talebinden sonuç alamayan vatandaş da suçlamaya başlar dediğin gibi "insana zorluk çıkartıyorsunuz" gibilerinden.
    sanki yönetmelik, kanun neyin değil de bizatihi orada oturan memurun koyduğu kurallar yürürlükteymiş gibi...
    bir de evet şu doktor meselesi... ki ben çok severim doktorları, ayrı bir saygım&hayranlığım vardır. lakin ne denli kibirli olabildiklerini (sanırım bunu biraz da toplum yaratmıştır) gördüm bu hafta. adam 55 kere tekrarladı -herhangi biri değil de!- uzman doktor olduğunu, son derece yersiz bir şekilde..
    evhanımlığı mevzusunda da haklısın sanırım. para kazanmaya ihtiyacım olmasa çalışır mıydım diye düşünüyorum ben de sıklıkla...
    neyse, çok konuştum, içimi döktüm ben de sayende:)

    YanıtlaSil
  3. Şehirler Arası Aşk, neden ki?

    Nehir İda, ben önce problem çalıştığım sektör sandım ama birbirinden tamamen farklı alanlarda(bankacılık-dershanede öğretmenlik-tekstilde müşteri temsilciliği-son olarak memur) deneyim sahibi olmuş biri olarak anladım ki EV HANIMI olmak en güzeli olacak...

    ezgi, içini dökmekle iyi ettin:)

    YanıtlaSil
  4. Son dönemlerde karşılaştığım doktorlar yüzünden...Doktor kelimesi bile rahatsız ediyor beni.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...