24 Ocak 2012 Salı

Düşler Bahçesi


   Scarlett Johansson' a olan hayranlığım, hızlıca özetini okuyarak filmle ilgili derin bilgi sahibi olmadan bilet alıvermemle sonuçlanınca hayal kırıklığı ile çıktım salondan. Film; karısının ölümünden sonra, yaşadıkları yerden uzaklaşarak yeni bir başlangıç yapmaya çalışan iki çocuklu bir babanın yaşam mücadelesi esasen. Taşındıkları evde terk edilmiş hayvanat bahçesini yeniden canlandırmaya karar veren aileyi izliyoruz. Küçük kızı Rosie rolündeki Maggie Elizabeth Jones çok sevimli ve oldukça da başarılı. Ergenlik çağındaki oğlu Dylan (Colin Ford) ile babanın yaşadığı çatışma da arka fonda özellikle işlenmekte ve elbette ki sorunlar (filmin ikinci yarısında) aşılmaktadır. Film sanki sinema için değil de Pazar günü ailecek çocuklarla beraber oturup izlenecek bir tv. filmi formunda çekilmiş dersem haksızlık olmaz diye düşünüyorum. Bu arada şu ayrıntıyı da eklemeliyim; filmin senaryosu "We Bought a Zoo" adlı gerçek hayat hikayesini anlattığı romandan Aline Brosh McKenna ve filmin yönetmenliğini de üstlenen Cameron Crowe tarafından uyarlanmış. 
   Eğer çocuğunuzla birlikte -hazır sömetr tatili de gelmişken- bir aile filmi izlemek isterseniz gidiniz; aksi halde zamanınıza/paranıza yazık olacaktır.   
   Bu arada Matt Damon da yaşlanmış bea...  Scarlett Johansson ise her zaman görmeye alışkın olduğumuz halinden daha sade ve doğal...Ve gene güzel...

2 yorum:

  1. olsun ama iyimser bi filmdi.
    :)
    okudun herhalde ben de yazdım galiba aynı günde yazmışız.

    :)
    bi de yazılarımın bazıları öykü, yorumunu yanıtlamıştım, o kişiler kurgu yani :)

    YanıtlaSil
  2. ben gerçek sanmıştım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...