5 Haziran 2012 Salı

Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom



2012 Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olan "Moonrise Kingdom" ı izledik bugün kızkardeşimle. (Geçen hafta vizyona giren filmin benim gözümden kaçtığını da itiraf edeyim bu arada. Neyse ki; ondan kaçmamış.) Kendisinin görmeyi çok istediği bir filmmiş, iyi de bir seçimdi bence. Her ne kadar salonda toplam 4 seyirci isek de...He, bu benim açımdan bir kriter mi? Kesinlikle değil orası da ayrı tabi de, işte dipnot baabında belirtiyim efenim:)

Şimdi yazar burada şöyle der: "Ne desem de tam anlamıyla anlatamayacağım demek istediklerimi...Filmin rengi,ahengi, konusu, akışı, masalsı olurken gerçeklerden kopmaması, çocuk oyuncuların başarısı, özgünlüğü,  müziklerin cuk oturuşu...

E anlaşılmıştır sanırım filmi beğendiğim. Daha önce de söylemiştim beğenince daha az şey yazabiliyorum diye. (İnsanoğlu sanki eksikleri bulmaya programlanmış, birşeyi övmekte daha mı fazla zorlanıyoruz ne? Ahanda kişilik analizi olayına da girdim iki dakikada bu arada farkettiyseniz:) Beni sadece şu kısmı şaşırttı: Edward Norton' u çok aktif bir rolde görememek...Bunu da film açsından eksiklik olarak değerlendirmiyorum tabi, filmin genel hatlarına uygun ve dozunda herşey ama Edward Norton'u izlemek büyük bir keyiftir de benim için, filmde geri planda kalmış (her zamanki rollerine kıyasla) olması bir hayal kırıklığı yaratmasın hayranlarında diye bu da ikinci dipnotum olsun o zaman:)

İyi Seyirler...





2 yorum:

  1. sevgili zeze,
    çok hoş bir film!
    çocuk oyuncular müthişti bir de;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ezgi, aynen katılıyorum mükemmeller...gelecekleri parlak:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...