17 Aralık 2012 Pazartesi

Bence Kaçırmayın!





Eşimle bir hafta önceden pazarlığını yapmıştım "Hediyelik Eşya Fuarı" nın. Malumunuz  bir bayan olarak bayılırım böyle şeylere.

Henüz yeni yıl hediyelerini seçemeyip kara kara ne alacağını düşünenlere güzel alternatifler sunduğu gibi, kendimiz için de özellikle yöresel ürünler bulabileceğimiz güzel bir organizasyon.

Bizim seçimlerimizden önerebileceklerim ise şöyle:

"Tarhana Baba Ev Tarhanası" :

Tarhana kimileri için vazgeçilmez bir lezzet iken kimileri ağzına sürmez. Ama inanın  bu özel Uşak Tarhanası enfes. Giderseniz bu standı mutlaka ziyaret etmeli ve ziyaretçilerine bulundukları ikramı reddetmemelisiniz. Benim bayıldığım bu çorbayı içmekte son derece nazlanan eşim, ikramın üzerine bir paket almayı kendiliğinden teklif etti desem size iyi bir referans sunmuş olur muyum bilmem?

Bu arada isteyenler internet üzerinden de sipariş verebilir:
(http://www.tarhanababa.com/)

"Sağlık Kahveleri":

Vazgeçemediğim içecek Türk Kahvesi'ni farklı formlarda sunan "Hedef Bitkisel" de kesinlikle uğranılması gereken standlardan.

Çeşitli meyvelerin kahveleri üretilerek daha sağlıklı kahveler hedeflenmiş.Ben, kararında içilen kahvenin zararlı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ancak, farklı kahve tatları beni illa ki cezbeder. Daha önce çok beğendiğim bir çeşit olan "Menengiç Kahvesi"ni (http://www.peacelilyozge.blogspot.com/2011/11/kahveci-hacbaba.html) burada bulunca sevinçten uçtum diyebilirim. İkram edilenlerden "Çörekotu Kahvesi" de fena değildi. Üzüm Çekirdeği, Kabak Çekirdeği, Hindistan Cevizi,  Fındık, Kayısı Çekirdeği, İncir Çekirdeği ve Kestane Kahvelerinden ise -aklım onlarda kalmış olsa da- almaya cesaret edemedim. 

Menengiç Kahvesi ise özellikle sütle çok hoşuma gitti. İyi ki almışız :)

Merak edenler ve sipariş etmek isteyenler için ayrıntılı bilgi:
http://www.hedefun.com/

"Bereket Şelalesi" :

Evimiz için dekoratif bir şelale aldık.




Fotoğraftakinin bir benzeri bizimki de (Kendimizinkinin fotoğrafını çekip bilgisayara aktarmaktan daha pratik geldi internetten bir fotoğraf eklemek. Üşengecim kabul :) İçine su koyup elektriğe takınca şıkır şıkır cici ve de mini şelaleniz akmaya başlıyor. Yalnız, 
sevgili dostlar asıl önemli noktayı paylaşıyorum sıkı durunuz:





Şimdi efenim eski bir Çin Öğretisi olan "Feng Shui" ye göre bu şelaleler evin kuzey-batı köşesine koyulduğu zaman bereketi ve parayı çekiyormuş!!! Satan bayan öyle dedi. Tabi  bu büyülü cümleler bende "Bu, bi işaret olmalı" kanaati uyandırmayı başardı ve bir şelalemiz oldu. (Yalnız bir sorun var. Evimizin kuzey-batısını tespit ettiğimizden çok da emin değiliz. Bir pusula da bulursam 2013'te zenginim a dostlar :)



Bu arada tabi ki meraklısına detaylı bilgi için tık tık:
http://www.fengshui-tr.com/







2 yorum:

  1. sevgili zeze,
    ben hiç gidemedim nedense bu fuara, içimde kalmıştır o yüzden..
    bayılırım böyle yöresel lezzetleri tatmaya! değişik kahveler ne güzelmiş, afiyet olsun:)
    şelaleniz de pek şirinmiş, hiç görmemiştim daha önce! dilerim görevini layıkıyla yapar;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sahiden mi... aslında birkaç kez eşimin bu şelalelerden alma girişimi olmuş fakat ben engellemiştim, salonda yer mi var diye. "Feng-Shui" hususunu ise bunu satın aldığımız bayandan öğrendim. gördüğün üzere etkili de oldu. bu arada eşime kalsa büyük boy olanlardan alacaktık da, ben küçük olanı daha şirin buldum ve elbette ki kadının dediği oldu :)

      sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...