22 Mayıs 2013 Çarşamba

Sıcak, Daha Da Sıcak Olmasın!

Pazar günü itibariyle deniz sezonu açılmıştır bizim için... Fakat, yaz mevsiminden zerre hoşlanmayan biri olarak sevinçli bir malumat vermişim havası yarattımsa, zinhar bunu inkar ediyorum. (E, fonda "Muhteşem Yüzyıl" var, çaktırmayın blogcanlar :) eski bölümü veriyolar ama niyeyse, daha dizilerin tatil sezonu başlamadı bildiğim kadarıyla niye böyle oldu ki ne bu hafta, neyse derhal konumuza dönüyorum.) Zira, İzmir'de sıcaklar başladı mı herkes için sadece tek bir etkinlik seçeneği oluyor: Deniz! Denize girmeyi de, yüzmeyi de ziyadesiyle seviyor olsam da, bunaltıcı sıcaklardan mütevellit yaz mevsiminde tahammül eşiğim eksilere düşüyor sevgili dostlarım.







Sıcakla mücadele, soğukla mücadeleye kıyasla çok daha zor bana göre. İş yerinde mesai boyunca çalışan klima, her birimizde çeşitli fizyolojik rahatsızlıklara sebebiyet verse de, kapatınca on saniyede hamama dönen çalışma ortamında klimaya muhtaç olan biz zavallı personelin, gün için hapşırma/aksırma/tıksırma ortalaması Temmuz ayında tavan yapıyor. Güneş ortadan tamamiyle kaybolmadan tüm sakinler için sokağa çıkmak son derece tehlike arz ederken, yaşlı, çocuk, kalp ve tansiyon hastaları için bu tehlike daha da artıyor... 

Anlayacağınız henüz "son yüzyılın en sıcak yazı" haberleri vuku bulmadan ben kriz sinyallerini yaktım bile canlar. Zor bir yaz beni bekliyor. Yaaa sabır!

Sevgiler...


5 yorum:

  1. Keske o sicaklar birazda buraya gelse..nerdeyse hasretiz isinmaya gunese..

    YanıtlaSil
  2. sevgili zeze,
    ben de yaz mevsimini sevmeyenlerdenim.
    yaz sadece eda taşpınar gibilere güzel bence.
    at kendini çeşme'ye bodrum'a; yüz, güneşlen, dinlen, kitap oku yaz boyunca! yoksa bizler için pek bir anlamı yok hani..
    bu arada, bugün gazetede okuduğuma göre meryem uzerli çalışma saatlerinin yoğunluğundan berlin'e kaçmış! dizinin akıbeti risk altında yani!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya, hayat da, yaz da onlara güzel...

      Sil
  3. üfff yaz sıcağı hiç hoşlanmam. hatırlatma yaaaa.
    :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...