4 Ekim 2013 Cuma

İki Kitap Bir Film




“Hayatımı satıyorum! 25 yaşında, iyi eğitimli, iki yabancı dil bilen sağlıklı genç, geri kalanını temin edebilmek amacıyla hayatının bir bölümünü satıyor. İlgilenenler aşağıdaki telefon numarasına başvurarak randevu alabilirler.” 

Yukarıdaki ilginç paragrafla başlıyor "Tatlı Rüyalar" romanı... "Alper Canıgüz"ün ilk romanıymış. Benim de kendisinden okuduğum ilk roman. Özgün bir kurgu. Kitabın alt başlığında dediği gibi psiko-absürd romantik komedi. Neresi gerçek neresi rüya insanı zorluyor hakikaten. Enteresan karakterler ve olaylar dizisi. Yazarın kendi tarzını yaratabilmiş bir kalem olduğunu düşünüyorum. Başka eserlerini de okumak gerek sevgili kitapsever dostlar, benden söylemesi...





"Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" Ahmet Ümit'ten okuduğum ilk öykü türündeki eseri. Ayrıca ben şunu bilmiyordum:


"Öykülerin iki kahramanı Başkomiser Nevzat ile yardımcısı Ali, bir çizgi romana konu oldu. Ayrıca bu karakterlerden yola çıkılarak başrollerini Uğur Yücel ile Haluk Bilginer'in paylaştığı "Karanlıkta Koşanlar" adlı bir televizyon dizisi yapıldı."


Suç unsuruna vurgu yaptığı bittabii "cinayet" temalı bu öykülerde karakterler oldukça geniş bir yelpazeden seçilmiş. Belki bundan mütevellit, çoğumuzun keyif alacağı kanısındayım bu öykülerden. Her zamanki gibi Ahmet Ümit'in dili oldukça akıcı. Hikayelerin içinde sürüklenip gideceğinize hiç şüpheniz olmasın blogcanlar...

Bilgilerinize...

Keyifli okumalar ;)

Kütüphanemde sırasını bekleyen onca kitap gibi bilgisayarımda da izlenmeyi bekleyen çok sayıda film var. İşte şu enteresan olanın gelmiş izlenme zamanı. 

Sorun Yaratan Adam-Den Brysomme Mannen:


Sorun Yaratan Adam

"Sorun Yaratan Adam - Den Brysomme Mannen" farklı bakışları sevenlerin keyif alacağı bir yapım olmuş. Refah düzeyinin oldukça yüksek olduğunu bildiğimiz bu kuzey ülkelerinde sorunlu bir adamdır Andreas. Çünkü sistemin bir parçası olmakta zorlanmaktadır. İlişkiler ruhsuzdur, bir o kadar tatsız, keyifsiz... Andreas da bu çarkta dönüp duran bir dişli olamadığı için sorun yaratan bir adamdır işte.

Eleştirel açıdan bakmak ve de bunu izleyiciye geçirebilmek... Özgün bir filmdi , ben beğendim.

Sevgiler...



6 yorum:

  1. Ahmet Ümit'in bu adla trt'de yayınlanan başka bir dizisi vardı başrolünde Çetin Tekindor'un oynadığı ben ilk kez orada beğenmiştim öykülerini, ayrıca Aşk Köpekliktir'i de tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye için ve yorum için teşekkürler...

      Sil
  2. sevgili zeze,
    alper canıgüz'ü çok seviyorum!!!
    oğullar ve rencide ruhlar ve ardından cehennem çiçeği'ni okumanı öneririm! küçük dedektif alper kamu'ya bayılacaksın;)
    ahmet ümit'in sürükleyici tarzını seviyorum; hatta okuduğum tek polisiye yazarı. ama biliyor musun, ben öykü sevmiyorum... romancıyım ben:)

    filmi de izlemiştim ama epey oldu. unutmuşum aslında ama orijinal bir film olduğunu, etkilendiğimi hatırlıyorum.

    bol okumalı ve filmi günler diliyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alper canıgüz bu kadarla kalmamalı demiştim ben de zaten, tavsiyelerini dikkate alacağım.

      aynen, ben de bol okumalı ve filmi günler diliyorum, hem kendime hem de kitapsever ve sinesever blogcanlara ;)

      Sil
  3. Benim filme bakışım da ilginizi çekebilir :)
    http://arakolpa.blogspot.com/2013/03/den-brysomme-mannen-bothersome-man-ya.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş bir eleştiri olmuş sizinki de...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...