6 Kasım 2013 Çarşamba

Puslu Kıtalar Atlası



"İhsan Oktay Anar"ın yazdığı ilk romanı olan "Puslu Kıtalar Atlası", uzun zamandır okumak istediğim bir eserdi. Sizlerin de okunacaklar listenizde  yer alıyor ise, tavsiyem bir an önce okumanız, mümkünse ilk sıraya almanızdır sevgili kitapseverler :)

O nasıl bir hayalgücü ki, eşsiz bir kurgu içinde canlanan enteresan karakterler gözler önünde vücut buluyor adeta. Kitabın diline gelince, kendine özgü bir ahengi olduğunu özellikle belirtmek gerek. Oldukça uzun kurulmuş cümleler... Hatta yeri geliyor, ikinci kez okuyorsunuz aynı cümleyi. Bu anlamda zorladığı da oluyor okuyucu belki ama sıkıcı gelmiyor asla. O ahengin içinde müthiş bir merakla sayfalar içinde kaybolmaktan alamıyor insan kendini.

Küçük de bir önerim var sizlere: Çok sayıda karakter ve hikaye olduğundan, iki okuma arasını çok açmadan okumanın daha keyif vereceği kanısndayım.

Keyifli okumalar...


2 yorum:

  1. Yıllar yıllaaaaar önce okumuştum bu kitabı :) tekrar okumanın zamanı şimdi mi, bir işaret mi acaba bu post :) baba evine bir uğrayıp kütüphaneyi karıştırma zamanıdır sanırsam :)

    YanıtlaSil
  2. sevgili zeze,
    okuduğum ilk ihsan oktay anar kitabı!
    çok güzeldir!
    bir de yedinci gün'ü okudum geçen sene sadece.
    devamını da getirelim;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...