23 Aralık 2013 Pazartesi

Düğün Dernek


                                  Vizyon Tarihi (1s 46dk
                               Yönetmen:
                                Oyuncular:Ahmet KuralMurat CemcirRasim Öztekin
                    TürKomedi

İnsan komedi izlemek istiyor gerçekten de ara sıra. Ancak izlemeden, her defasında ben şu kaygıya kapılmıyor değilim: "Ya sırtını küfüre dayayan ucuz bir komedi ise?" Malumunuz, böyle güldüren film sayımız hiç de az değil.


"Düğün Dernek"  için gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; dayanağı salt "argo" değil. Zira filmlerdeki bu basitlik beni çok rahatsız eder. 

Oyunculuklar için söylenecek tek söz, her bir oyuncuya ayrı ayrı "kocaman kocaman tebrikler!" olabilir. Özellikle "Ahmet Kural" mimiklerini kullanmada tam bir usta şüphesiz. Tarık'ın annesini oynayan "Devrim Yakut"un da hakkını teslim etmek gerek. Filmde öne çıkan kadın oyuncu olmuş kendisi.

Güldürebilmek zor bir iş gerçekten de. Güldürürken gülünç olmamak daha bi zor sanki. "Düğün Dernek" güldürebiliyor bence.

Fazla bir derinlik yaratmadan (hoş olmasına da çok gerek yok zaten), hedeflenen kitlenin geniş tutulup, keyifli vakit geçirten bir "gişe" filmi olduğunu söylesem doğru olur diye düşünüyorum. Zira; finalde, devamının (sünnet düğünü ile) çekileceğinin sinyallerini vererek bu durumu tasdiklemiş de oluyorlar bence.

İyi seyirler...

4 yorum:

  1. Komedi filmlerine ben de kuşkuyla yaklaşıyorum hep, gerek Türk gerek yabancı olsun, o kadar bayağılaşabiliyor ki bende sinir yaratıyor sadece. Bu filme bakayım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. basitleşmeden güldürebilmek zor iş tabi...

      Sil
  2. bu film çok güzel bende yazmıştım blogumda harika bir komedi yıllarca unutmayacağız bence :)

    YanıtlaSil
  3. komediler hakkındaki tasnifine katılıyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...