28 Nisan 2014 Pazartesi

Alive Museum - Canlı Müze

Geçtiğimiz hafta birkaç günlüğüne İstanbul'da idim. Gidişimin sebebi, düğününe yaklaşık bir ay kalan kız kardeşimin evini yerleştirmeye -naçizane- yardımcı olmaktı. Gene de iki ayrı güne yarımşar günlük gezme kaçamakları serpiştirdik bu iş güç içinde. Hep iş hep iş olmuyo ama di mi ;)

Şimdi bu gezmelerimizden en etkileyici bulduğumu paylaşmak istiyorum. Duyduğum an, "İstanbul'a ilk gidişimde görmeliyim!" dedirten bambaşka bir müze:

Alive Museum - Canlı Müze

İlk olarak Kore'de 2009 yılında açılan ve Uzak Doğu'da on adet olan müzeden İstanbul' dakinin Avrupa'da bir ilk oluşu da bence dikkat çekici. 

Yeni bir sanat dalı olan Trick Art, üç boyutlu resim, video ve enstalasyon (yerleştirme) çalışmalarına izleyicileri de dahil eden bir konseptten oluşuyor.

Şimdi isterseniz burada ben bi durayım ve fotoğraflar anlatsın.









Şimdilik 100 esere ev sahipliği yapıyor Canlı Müze ve açık kaldığı sürece de yenileri eklenecek(miş). Bu haliyle de epey büyük. Öyle ki; biz ilk dakikalarda kapıldığımız coşku ile (önümüzde ne olduğunu bilmediğimizden) ilk eserlerle o kadar fazla fotoğraf çektik ki sonrakilere yeterli alaka gösteremedik :( Zira enerjimizi başta hızlı tükettik. Bi bakıma sonraki eserlere biraz haksızlık ettik. 

Gerçekten bir müzede bu kadar eğleneceğimiz aklımıza gelmezdi. Burası ziyaretçilere üç boyutlu görsel bir şölen sunuyor.

Galeriyi gezmek ve diğer eserler hakkında bilgi edinmek için:

(http://www.canlimuze.com/)

Sevgiler...

6 yorum:

  1. Aaa, biz de gidelim çocuklarla, çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çocuklar için de eğlenceli olacaktır.

      sevgiler...

      Sil
  2. Öncelikle Sevgili Zeze kardeşine mutluluklar, sanırım ben onu da tanıyorum, öyle gibi geldi bana şimdi :) İstanbul'dayım ama daha müzeyi görmedim, şanslısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevda s. teşekkürler.

      umuyorum görmek kısmet olur.

      sevgiler...

      Sil
  3. Fotoğraflar çok hoş. Farklı bir deneyim. İstanbul'a gittiğimde aklımda olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş bir deneyim dediğiniz gibi.

      sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...