12 Mayıs 2014 Pazartesi

Üç Kitap Bir Arada

Nicedir paylaşmak için taslaklarda olan bir postu yayımlama vakti bu akşama nasipmiş demek ki ;) Yenisini okudukça üzerine ilave ettiğimden son halini ancak verebildim. Veee işte -özellikle- kitapsever arkadaşların ilgi ve beğenisine sunacağım türü ve konuları birbirinden apayrı üç adet kitap.

"Bir Cadı Masalı", öfke ve öfkenin dışavurulması üzerine bir kitap. Bu konuyu toplumdaki cinsel roller üzerinden incelemiş "Leyla Navaro"

Arka kapakta da dediği gibi "Erkeğin öfkesini dışavurması 'erkekçe' bir davranış olarak hoşgörülür, kabul edilir ve neredeyse desteklenirken, kadın (...) öfkesini bastırmaya koşullandırılır."  

Yazar bu kitabında yukarıda değindiğim ana tema ekseninde, öfkemize kulak vermenin gereğini, kızgınlıklarımızı ifade ederken izlenecek yolun önemini, ilişkilere yansıyış hallerini vs ... anlatırken gerçek yaşam öykülerinden örneklere de değinmiş. Çok fazla olmasa da ara ara yer verdiği karikatürlerle de kitabı süslemiş :)

"Haset ve Rekabet" ten (http://peacelilyozge.blogspot.com.tr/2013/01/2012de-okudugum-son-kitap.html) sonra yazardan okuduğum ikinci kitabıydı "Bir Cadı Masalı". İlki gibi burada da akıcı ve kolay bir dil kullanıyor yazar. Mesleki birikimini hissettirirken güncel anlatımdan uzaklaşmayışı nedeni ile bir çırpıda okunuyor.

Ben, içinde "psikoloji" olan eserleri severek okuyorum oldum olası. Bu da gayet keyifliydi bu sebepten.

Aslında "bestseller"lara karşı çok da sempatik durmayan bir okur olarak, arkadaşımın önerisi üzerine dikkatimi çekmeyi başarmış bir kitap "Küçük Mucizeler Dükkanı"





Hayatın içinden, hikayeleri birbirinden farklı dört kadın. Tahmin edildiği üzere birgün bir yerde yolları kesişir. Aralarında gelişip büyüyen dostlukları, iyileştirici etkiler doğurur illa ki. 

Esasen, böööyle rahat bişeyler okuyim, kafam dağılsın modunda bir eser olacağını düşündüğüm bu kitabı bitirdiğimde tam da sandığım gibi buldum. Akıcı, kolay bir dil. Oldukça sıradan hikayeler (burada "sıradan" derken olumsuz anlamda değil gayet içimizden hikayeler olduğunu söylemek istediğimi de belirtmeliyim. :)) Belki de bu yüzden  sürükleyici de bir anlatım.

Son olarak okuduğum türler içinde benim için bir ilk olan "Esmaların Gizli Hazinesi" ne gelecek olduğumda ise öncelikle belirtmeliyim ki; kitapla ilgili görüşlerimi burada paylaşmak ya da paylaşmamak konusunda biraz tereddüt etmedim değil. Nihayetinde konu oldukça hassas çünkü. Kitapta anlatılanlara bakarsak özetle; yazarımız "Nilda Ferhan Efeçınar", Allah'ın 99 sıfatının enerjilerinden bahsederken, onları belirli sayıda zikretmemizin bize sağlayacağı olumlu dönüşleri anlatmak istemiş. 





En büyük sığınağımız değil mi ki Rabbimiz. "O" herkesten daha çok yakınımız, yaklaşmaya çalıştığımız...

Benim için -neredeyse- elimden düşürmediğim, tekrar tekrar da okuyacağım bir eser oldu açıkçası. Kitap Esmaları zikretmeyi günlük yaşamımda bir alışkanlık haline getirmeme kaynak oldu diyebilirim. 

İşte bu defa da böyleee kitapsever canlar.

Bol kitaplı günler hepimize.

Sevgiler...

2 yorum:

  1. sevgili zeze,
    l. navaro severek okuyorum ben de.
    bestseller'lara ısınamıyorum/ yanaşamıyorum bir türlü...
    esmaların gizli hazinesi'ni de ilk defa sende duydum; dikkatimi çekti;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...