10 Şubat 2013 Pazar

Havaya İnat Gezelim

Bu kış İzmir'de güzel yağmur yağdı. Neredeyse haftanın üç-dört günü yağmurlu geçiyor. (Şikayetim yok, toprak suya doysun :) Ancak kapalı mekanlara kapanmaktan sıkıldığımız için bu hafta yağmura inat gezelim dedik. Şemsiyeler böyle günler için di mi ama :)

Güzel bir kahvaltıdan sonra çok sevdiğimiz "Kozbeyli"de kahvemizi içmek istedik.   Küçük bir köy turunun ardından Foça'ya inip deniz havasını çektik içimize. Yağmur hızlanınca sığındığımız  bir kafede çaylarımızı yudumlarken bir yandan da denize düşen damlaları seyrettik.

"Kozbeyli", İzmir’e 55 kilometre uzaklıkta. Köye ulaşmak için Çanakkale yolu üzerindeki Foça yada Yeni Foça ayrımlarından sapmak gerek. Foça ayrımında sapıldığında 15 km sonra Gerenköy ayrımından dönülüyor ve yaklaşık 5 km sonra Kozbeyli’ye ulaşılıyor. Yeni Foça ayrımından sapıldığında ise Gencerlik köyü ayrımından dönülüyor ve 2 km sonra köye varılıyor.


Köyün simgesi olan meydandaki "Şakir'in Dibek Kahvesi", köyün en eski kahvesi. Molanızı burada vermeniz şiddetle önerilir.Köyün Pazar günleri kurulan küçücük de bir pazarı var. Uğramışken bir hatıra edinmek isteyenlere ise "Antik Koz" hediyelik eşya dükkanına bakmadan geçmemeleri önerilir.


Son yıllarda doğayla baş başa kalmak isteyenleri uğrak yeri olan bu otantik ve tarihi köyün dokusunun bozulmamasını diliyor, herkeslere güzel bir Pazar akşamı diliyorum efenim...


11 yorum:

  1. şu İzmir'e gitmek de bir nasip olmadı bana :(

    YanıtlaSil
  2. aa ne güzel günmüş.
    kozbeyli duymadım.
    not aldım.
    dibekçiyi de.
    eski foça ne güzel amaa.
    :)

    YanıtlaSil
  3. izmiri seviyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Hayret hiç duymamışım, en kısa zamanda ziyaret edeceğim hoş görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. Blogun çok güzel olmuş takipteyim benim blogumada beklerim kelebeketkisi39.blogspot.com sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. ayrıca hoş geldin. ben de sana geldim:)

      Sil
  6. sevgili zeze,
    bir izmirli olarak hala buraya görememiş olmaktan muzdaribim:(
    ne güzel anlatmışsın, izmir'e bi dahaki gelişimde ilk hedefim burayı görmek!!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...