25 Mart 2013 Pazartesi

Ölümcül Oyunlar (Funny Games U.S.)



  • Ölümcül Oyunlar

    Yılın filmi "Aşk" ı henüz izleyememiş olsam da hafta sonu Haneke'den izlediğim "Ölümcül Oyunlar" da hiç fena değil bence. Bilgisayarımda kayıtlı olup bi süredir izlenmeyi bekleyen filmler arasından ne iyi etmişim de bunu seçmişim ;) 

"Funny Games U.S." sıradışı yönetmenimizin 1997'de çekmiş olduğunun, Amerikan versiyonu  imiş (ilk versiyonunu izlemedim bu arada). 

Anne-baba-çocuk kısa bir tatil için yazlık evlerine giderken hesapta olmayan  iki genç tarafından türlü işkencelere maruz kalacaklarını hesaba katmamışlardır elbette. Beyazlar içinde ve golf eldiveni giymiş bu iki psikopat o derece iticidirler ki, seyirciyi acayip gıcık etmeyi fazlasıyla başarırlar. Aslında çok da farklı olmayan, hatta gerilim türü için "sıradan" bile  diyebileceğimiz bu senaryoda nedir kendini izlettiren? Oyunculukların kusursuzluğundan başka -hele ki kötü adamlar on numara oynamış- yönetmenin izleyiciyi şaşırtması da  filmin öne çıkan noktası kanımca. Klasik mutlu sondan esirgeniyor oluşumuz aynı zamanda Hollywood' a bir gönderme tabi. 

Fimi izlerken uzuuun zaman önce izleyip çok çok etkilendiğim "Otomatik Portakal" ı anımsamadan edemediğimi de burada belirtmek ister (bu, onun kadar sert olmasa da) kısa zamanda filmin 1997 yılı yapımını da bulup izlemeyi dilerim kendime. ;)

Sevgiler blogcanlar...
     

2 yorum:

  1. sevgili zeze,
    çok sağlam film ya, kesinlikle!!
    gerilim hiç tarzım olmamasına rağmen, çok etkilenmişti beni..
    http://pinkket.blogspot.com/2012/01/funny-games-m-haneke.html

    ve haklısın, otomatik portakal'ı anımsatıyor!

    YanıtlaSil
  2. izledim müthiş film bence.
    :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...