17 Eylül 2014 Çarşamba

Bir Sunay Akın Molası

Merhaba dostlarım... Bu postla "Karadeniz Notları"ma minik bir mola vermek zorundayım. Söz o güzellikleri anlatmaya devam edeceğim. Hayat benim gibi tembel bir bloggera göre çok daha hızlı ne yazık ki:) Öyle atraksiyonlu bir hayat da sürmüyorum ya yine de paylaşacaklarım birikiyor işte.




Şimdi efenim, biz dün akşam kendimize bir iyilik yaptık. Ben, eşim ve çok sevdiğimiz bir dostla sevgili "Sunay Akın"ın "İki Kitap Bir Heves" adlı tek kişilik oyununa gittik. Bu yüzden arayı uzatmadan sıcağı sıcağına sizlerle paylaşmak istedim.

İstanbul'daki Oyuncak Müzesi'ni gezdikten sonra Sunay Akın'ı tanımayı çok istemiştim. Şair, yazar, araştırmacı, gazeteci, koleksiyoncu, tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ı ilk kez canlı olarak izleme şansı ise dün akşama nasipmiş. Hikaye anlatmadaki ustalığından başka araştırmacı kimliğine ayrıca hayran kaldım. O anlattıkça hiç birşey bilmediğimizi farkedip hüzünlenirken, onca yıl okul sıralarında boşuna debelendiğimizi bir kez daha anladım. Çok şey söylemeye gerek yok. Sunay Akın demem yeterli aslında. Güzel bir insan! 

Yalnız onunla ilgili karşıma çıkan şu bilgi hayranlarının ve belki de (benim gibi) onu tanımaya çalışanların ilgisini çekebilir diye şu paylaşımı da yapmalıyım canlar :)

Hürriyet gazetesine verdiği bir demeçte her insanın içinde yaratıcı bir düşünce olduğunu söyleyen yazar şöyle demiş:

"İnsan bu düşünceyi bulup yaklaştıkça mutlu olur. Asıl olan sensin, bu yaratıcılık ve merak duygusunu taşıyan insan! Kişinin kendisini geliştirmesinde, aydınlanmasında önemli olan sorulardır, adımlar sorularla atılır." 
(kaynak: http://www.gerekeniyap.com/sunay-akin-iki-kitap-bir-heves/)



Ne mutlu sana ki sevgili Sunay Akın, içindeki yaratıcı gücü keşfedip, o ışıkla yürümüşsün. 




6 yorum:

  1. Sunay Akın'ın böyle bir oyunu olduğunu şimdi sizden öğrendim. Sunay Akın'ı bir kere canlı dinleme fırsatım olmuştu. Özellikle Yaşamdan Dakikalar adlı TV programı benim en beğendiğim programlardan biriydi. Hem şiir kitaplarının hem de deneme kitaplarının birçoğunu okudum. Anlatım tarzı gerçekten insanı etkiliyor. Bu oyuna denk gelirsem mutlaka gideceğim. Hatırlattığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin gibi o programı sevenlerdendim. Ama ne yazık ki henüz kendisinin hiç bi kitabını okumadım. Benim de ilk fırsatta yapmam gerekenlerden biri bu değerli yazardan eserler okumak olacak...

      Sil
  2. Sunay Akın' ı ben de çok severim. Hikayeleri, anlatışı, bilgi verirken aynı zamanda öğrenmeye teşvik etmesi beni hep motive etmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili sedenist gerçekten de Sunay Akın'ın motive etme gücü var...

      sevgiler...

      Sil
  3. sevgili zeze,
    ben de sadece "kırdığımız oyuncaklar"ı okudum, güzeldi. müzeye pek çok defa gittim, bir gidişimde kendisiyle tanışma fırsatım olmuştu hatta!
    bana kalırsa, onu etkileyici yapan şey; yaşama karşı merakı, derinlemesine öğrenme isteği ve ilgilerine olan coşkusu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen katılıyorum dediklerine, ek olarak, inanılmaz da iyi bir araştırmacı :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...